За Нас

За Нас

Коя съм аЗ ?

Името ми е Таня, на 35 години съм, и на този етап от живота си живея в град Бургас, заедно със семейството си. Mайка съм на две момчета – еднакво прекрасни, а всъщност толкова различни ⭐️ . Бургас е и родното ми място, но цялото си детство и съзнателният си живот/ до 2020 година /съм живяла в морските райони – Слънчев бряг и Несебър. Тези морски места дадоха старт на живота ми и градяха представите ми за живота и света. Изкарах там детските си години, училищната възраст, имах бизнес, създадох там семейство и станах майка. Децата ми са вече на 9 и 11 години и от миналата година усетих силния порив и стремеж за нещо ново, за промяна. Време беше за Нов етап от живота ми и почувствах готовността си. Има едни такива моменти когато усещаш с цялото си същество неудържимия прилив и си казваш – “ Време е! ”. Време беше да последвам копнежите на душата си, онези, които всеки от нас носи от най-ранна детска възраст, но тогава не е бил моментът, не си бил готов, било е твърде рано и е било времето за изживяване на други неща и трупане на нужните опитности. Но моментът рано или късно настъпва – да си спомниш и да последваш дръзко мечтите си! И знаеш, че вече не можеш да отлагаш…
Това се случи с мен в последната година и настъпи моментът на преместването. Това беше кардинална промяна за мен, тъй като цял живот съм живяла на едни и същи места без дългосрочни премествания. Сега живеем в Бургас, намеренията са ни и за нещо следващо и някакви други места, които съответно са свързани с развиването на нови стъпки и нови за нас сфери, но всичко поЕТАПНО, стъпка по стъпка – най-важното е, че първата крачка е направена.
Чувствам се прекрасно и изпитвам огромна Благодарност към всичко, което е там и което някога ме правеше щастлива. Някога това ми беше напълно достатъчно, но спрямо тогавашните ми потребности. Към настоящия момент те вече са други, както сме други и ние, и на преден план застават мечтите ни, които ни тласкат и ни придвижват по един нов, различен път / а най-хубавото е, че са споделени /. ⭐️

Пътят ми към Йога

Йога е едно от нещата, които в този период се преоткри за мен и навлезе в живота ми по един нов начин.
Всъщност първата ми среща с йога беше преди повече от 11 години, когато моя приятелка ми даде книги “Йога за бременни” в началото на моята първа бременност /незнайно защо, тя просто ми ги връчи/. Тогава, благодарение на йога, случих моето първо раждане по нормален път като използвах едно от упражненията, съчетано с дишане, разбира се, в един от най-ключовите моменти от цялото раждане. Практикувах през цялото време на бременността сякаш винаги съм го правила и беше нещо напълно естествено за мен. Практикувах по време и на двете ми бременности.
Първата йога практика, на която присъствах вече на живо, беше водена от човек, който е Изключителен пример за Йога учител и все още продължава да върви отдадено по пътя си – Тодор Шабански. Дали съм имала щастието и това е повлияло и ми е дало тласък, докосвайки се до йога по този дълбок начин, или това е било отредено да застане на пътя ми /може би и двете /, незнам, но след това аз продължих да търся и да опитвам различни вариации на йога.
Естествено, през цялия този период, който описвам, и въобще, имайки в предвид тогавашната ми възраст изискваше да премина през колкото се може повече разновидности на всичко, включително това се отнасяше и за спорта. Активността винаги е била част от живота ми и не спирах да търся и да пробвам какво ли не. Йога винаги присъстваше в някаква степен в цялото това търсене, но тогава определено не съм й отреждала главно място. Включвах я, но имаше периоди, в които се отдръпвах и се отдавах на съвсем различен вид активности. Не съм била никога почитателка на фитнес упражненията, но обичах да спортувам динамично, различно и основната мотивация, разбира се, тогава беше фигурата и външния ми вид.

Постепенно с годините започнаха да отпадат доста от познатите занимания и някак си с времето в живота ми се отличи Йога. Без да подозирам това и да правя равносметка на активния си начин на живот, дори не бях отчела, че така са се стекли обстоятелствата и така е започнал да се подрежда пъзелът на живота ми.
През последните години започнах да си задавам по-дълбоки, основни въпроси в търсене на самата себе си и в отговор на въпроса – “ Коя съм аз и какво мога да дам на света чрез собствената си опитност…? “ , изобщо не подозирах, че това може да е йога.
За мен Йога беше се превърнала в част от живота ми, като нямам в предвид само упражненията и асаните, а по-скоро начинът на живот чрез нея. Тогава не съм се задълбочавала да изучавам подробно принципите на науката и текстовете, от които произлиза, тъй като ми се струваха доста дълбоки води и ми се струваше сложно да навляза в тях. Но не съзнавах също и че самото Й практикуване постепенно беше внедрило и отключило в мен това разбиране за живота и отношение към него.


Съвсем наскоро, след задълбочено изследване в продължение на почти две години, за мен Йога се открои като нещо, което мога да споделям, помагайки на хората да опознаят, тъй като самата аз бях сторила това, вървейки по пътя си. В основата й се съдържат ценности и принципи, които всъщност винаги са били мои вътрешни компаси, но сега, разпознавайки ги в тази наука, толкова древна и устойчива във времето, това ми дава сила да отстоявам и следвам собствените си вярвания без колебания.
Реших да се отдам на йога, тъй като усещанията, които получавам по време на практиката са несравними с която и да е друга активност. Колкото и физически упражнения да съм изпълнявала, не съм успявала да се докосна до себе си в такава дълбочина, защото тук се работи не само с физиката, но и със Съзнанието. Когато започнеш да опознаваш и да се задълбочаваш в същността й, за теб започва да прозира истината първо за теб самия, за това какво си ти и Кой си, а след това идва и разбирането за живота като цяло. Не съм от хората, които се осланят и се привързват към едно конкретно нещо и започват да го развяват като най-правилното и единствено на света.
Противоположно на това, обичам да изследвам живота, да откривам постоянно нови неща и да опознавам истината във всяко едно от тях, вземайки максимума от него, следвайки максимамата :

“Абсолютна истина не се съдържа в нито една религия, но истина се съдържа във всяка една от тях “.

По същия начин вярвам, че всяко нещо може да бъде еднакво подходящо за един и неподходящо за друг и съдържа в себе си както положителния, така и отрицателния аспект, зависи през кое прозорче ще надзърнем към него.
Една от основните цели на Йога е чрез правилното практикуване на асаните постепенно да се достига до медитативно състояние – това е Спокойният ум. А в днешно време имаме нужда първо да успокоим ума си. Успокоявайки ума посредством практиката, успявам да забавя темпото, да бъда все повече тук и сега в ролята на участник и същевременно на “съзерцател”, да достигам до онова състояние, което мисля, че е едно от най-важните, които имаме да усвоим докато сме тук /колкото и банално да е, толкова и трудно/, а именно – Да живея в настоящия момент и да изпитвам истинска радост от ЖИВОТА си!
Защото когато се радваш на живота – откриваш истинските чудеса!
Това ме кара да се чувствам по-балансирана и в хармония с всичко случващо се!
За мен йога не е крайната спирка, тя е инструментът, начинът на живот, благодарение на който, като откривател и вечнотърсеща душа, успявам да опознавам и разкривам способностите си и разгръщам все повече истинския си потенциал!
Тя ми помага да разкривам истинската си същност.

Защо Oumlife ?

www.Oumlife.com – името на сайта дойде като потвърждение на моята истина и всичко, в което вярвам. Частичката, думата, мантрата ОМ /която при произнасянето си преминава през звуците а,о,у и м/ е първоначалният звук на Сътворението. Тя носи в себе си смисълът на цялостта на живота, Абсолюта, обединява всички съществуващи аспекти и проявления на живота.
Това описва и нашата идея, която стои зад създаването на сайта www.Oumlife.com

Кои сме ние?

Сайтът е създаден с цел да подкрепи и бъде опора на всеки, който желае да се развива, да усъвършенства себе си и търси духовно израстване. Тук ще споделяме информация, която обхваща всички тези сфери, като се стараем да е максимално подбрана и полезна. Не сме голяма организация, ние сме обикновени хора, които преминавайки през живота и вървейки по своя път, искаме да предадем тази информация и всичко, с което сме се срещнали и е било ползотворно за нашето развитие. Предаваме информацията нататък – дори и един човек да намери нещо ценно и направи промяна за себе си, за нас това е достатъчно – мисията е изпълнена. Предавайте нататък, надяваме се ставаме все повече осъзнати и отворени души, които съзнаваме, че промяната става първо в нас и оттам нататък всичко около нас и в света следва да се промени! Благодарим за участието и подкрепата ви 🙏🏻

Сертифицирана съм от Международната Йога Федерация, сертификат с номер RU082-2021 след изкаран 200-hour Yoga Teacher Training при преподаватели от Руската школа Oum.ru. И съм техен последовател. Приложен сертификат 🙏🏻🌈⭐️