СТУДЕНИ ДУШОВЕ /ИШНААН/
Студените душове са по-важни за жените, отколкото за мъжете. Те трябва да се предхождат от масаж с бадемово олио или зехтин. Циркулацията на жената трябва да се активира рано сутрин, така, че тя да има сияйно лице, изящен вид и необходимата енергия. Душовете с гореща вода правят жената депресирана и прекалено отпусната. По природа тя е творец, но ще бъде неспособна да съчетае своите задължения и работата си, когато е депресирана, когато й е студено или има отслабена циркулация. Процедурата е да вземе студен душ, по време на който масажира тялото си, така че капилярите да получат нужното оросяване.

Следователно за жената горещ душ или вана са почти забранени. Позволена е само хладка вода за ишнаан по време на менструацията. Жена, която знае как да се запази, която не иска ранна менопауза, която не иска да дибалансира менстрауацията си и която не иска да има кожни проблеми или да намали своя блясък никога няма да вземе горещ душ или вана.

ХОДЕНЕ
Жената трябва да ходи на дълги разстояния. Ако не е възможно да ходи навън би могла да го прави в дома си. Научете се да ходите правилно. Никоя жена не трябва да ходи на петите си, нито изгърбена, защото се срамува от гърдите си. Нормално жената трябва да върви на пръсти, като котка. Уверете се, че петата не удря земята. Тази мудна походна на пети ще ви подлуди.

МАСАЖ С КИСЕЛО МЛЯКО
Веднъж седмично жената следва да си прави масаж на тялото с домашно приготвено кисело мляко. Ако предпочитате може да добавите етерично масло. Седнете в празна вана и масажирайте цялото тяло с киселото мляко. Изискването е масажът да продължи поне час. Това ще доведе кръвта до капилярите, ще почисти порите и ще направи кожата много мека. Първо масажирайте скалпа, после лицето и после тялото. Накрая завършете с топъл душ и кръвния поток ще възстанови нормалното си състояние. Не ползвайте гореща вода, защото кръвта ще отиде във вътрешните органи прекалено бързо. Когато излезете от банята всяка пора, всяка отрова от тялото ще е напълно почистена. Това е един от най-добрите методи за избягване на кожни проблеми и повяхнала, груба кожа, което напълно съсипва чара на жената.

СУТИЕН
Жената не би трябвало да се срамува от гърдите си. Така, че повдигнете брадичката и вдигнете гърди напред. В противен случай несъзнателно вие създавате извивка в гърба си. Това е достатъчно да съсипе черния дроб, панкреаса и далака, а също и храносмилателната система. Така че винаги ходете изправени. Също така носете подходящ сутиен. Някои са толкова луди, че носят сутиен и нощем. Това не е правилно. През нощта никога не носете сутиен. Трябва да оставите циркулацията свободна. Но през деня никога не ходете без сутиен.

Също така много малко жени правят масаж на гърдите си, особено преди или след раждането. Липсата на масаж позволява възможност за възникване на проблеми с тъканите, включително и рак на гърдите. Не трябва да считате тази част от тялото си за различна от останалата, а трябва също да я масажирате, за да предизвиквате добра циркулация.

РАВНОВЕСИЕ
Жената не би трябвало да крещи и да се кара. Но жените обичат много това, защото са нормални човешки същества. Това убива витамин С в жената. Жените елиминират витамин С по-бързо от мъжете. Следователно, по природа от вас се изисква да не бъдете в компания на дразнители.

Равновесието в поведението, в емоциите и в личността са основни изсквания за женското здраве. Жена, която няма равновесие в емоциите не може да се отдаде. Такива жени са постоянно горе или долу и винаги се разболяват. Основните болести са в репродуктивнте органи, рак на гърдие, кисти във фалопиевите тръби и други такива. Всички те сочат, че жената е извън равновесие. Ето защо жените трябва да се хранят със сатвична, чиста храна, да имат чисти мисли, да медитират много, да бъдат мили.

УПРАЖНЕНИЯ ПРЕДИ ЗАКУСКА:
Препоръчва се да не се храните по-късно от три часа преди лягане. Упражненията сутрин, преди закуска са най-важното нещо в живота на жената. Има някои пози, които са задължителни за женската структура, като камила, седене на пети, главоколянна поза, свещ и стрелец. Жените се приканват да стоят върху пети по време на медитация.

Защото сте жени вие имате много повече защита среещу промени в температурата. Кожата ви отдолу развива защитен слой мазнина. Това е по природа, за разлика от мъжа. Така че природата е дала на черния ви дроб способността да изгради плътен слой мазнина под кожата и не ви е дала шанса да сте слаби, а вие не харесвате това. И какво правите? Започвате да гладувате. Искате да сте слаби. И какво е решението за това? Всяка жена трябва всеки ден да прави упражения докато пот избие на челото й.

ГЛАДУВАНЕ:
Структурата на жената изисква да не гладува. Ако се налага трябва да се подготви за това медицински и научно. Ако жената гладува без правилното ръководство има 60 % шанс пъпният й център да излезе от позицията си. Това ще развали цикъла й, което пък ще увреди хипофизата й, което ще увреди гърдите й и храносмилателната система. Какво още искате?

ИЗ „ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО НА САМОЛЕЧЕНИЕТО“ на Йоги Баджан – ХИГИЕНА ЗА ЖЕНИТЕ

Вашият коментар

Explore More

7-ТЕ ЧАКРИ В ЕЗОТЕРИЧНОТО ХРИСТИЯНСТВО И ОКУЛТИЗМА

май 9, 2021 0 Comments 0 tags

Дори в словото на УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО (Петър Дънов) се намират асоциации със 7- чакрената система по Ведическата култура . Няма значение коя религия или вяра изповядвате – основите на

Целта на Живота

юли 9, 2022 0 Comments 0 tags

Вероятно ти е трудно да посочиш конкретната цел на живота си. Вероятно ИСКАШ да знаеш целта си. Колко пъти съм се чудила над този въпрос – Каква е моята цел